THE CATENARY WIRES – TIL THE MORNING

Er zijn in de geschiedenis nogal wat echtparen te vinden die samen muziek maken. Met de Britse indiepopgroep ‘The Catenary Wires’ uit Tenterden in het Britse graafschap Kent hebben we een nieuw echtpaar om aan dat lange lijstje toe te voegen. Het in 2014 opgerichte duo bestaat uit Rob Pursey en zijn vrouwtje Amelia Fletcher die allebei zingen en allerlei instrumenten bespelen. Rob Pursey had toen al een behoorlijk uitgebreid verleden in de Britse muziekscène bij diverse bands als ‘Talulah Gosh’, ‘Heavenly’, ‘Marine Research’ en ‘Tender Trap’.

Als ‘The Catenary Wires’ willen ze minimalistisch georkestreerde, soms akoestische en vaak heel melancholische en melodieuze popsongs brengen waarop ze beiden harmonieus samen zingen. Hun debuutplaat “Red Red Skies” dateert van midden 2015 en daar werd nu een gepast vervolg voor klaargestoomd dat “Til The Morning” als titel kreeg en uit twaalf nieuwe eigen composities bestaat. De eerste single uit dit album was de openingstrack “Dream Town”, gevolgd door het op de video te beluisteren “Sixteen Again”. Leuke informatie hierbij is dat de twee meisjes in deze video Ivy, de dochter van het duo, en haar beste vriendin Freya zijn.

In enkele nummers op deze plaat doet het duo ons denken aan een ander Brits duo ‘My Darling Clementine’ waar Michael Weston-King en Lou Dalgleish het dienstdoende echtpaar vormen, echter meer in het country- en Americanagenre. Een ander gelijkaardig klinkend duo is de Amerikaanse ‘dream pop’-groep ‘Luna’ waarin zanger-gitarist Dean Wareham en zangeres Britta Phillips het musicerende echtpaar vormen. Maar laten we de verdiensten van Rob en Amelia bij ‘The Catenary Wires’ daardoor zeker niet minimaliseren.

Op het album “Til The Morning” wordt het duo instrumentaal begeleid door Andy Lewis op cello, mellotron en percussie, Fay Hallam speelt op Hammondorgel, Matthew King op piano en Nick en Claire Sermon verzorgen het blazerswerk op enkele tracks. We willen tot slot naast de twee reeds vermelde singles ook nog enkele andere favoriete songs uit dit album vermelden. Dat zijn “Hollywood”, “Dark Brown Eyes”, het heerlijk mooie “So Quiet In This Home” en de albumtiteltrack “Til The Morning”. Dit album was een leuke kennismaking met een knappe muziek brengend Brits koppel.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records
Distr.: Sonic RendezVous

video